Austrougarska za Prvi maj 2018 – 40 euro

Imamo osjećaj da ove godine praznici padaju na super dane, pa se sve nešto može spojiti sa vikendom i napraviti neki pristojan odmor od toga. Ovaj put imamo ideju da Prvi maj, taj socijalistički praznik provedemo u srcu nekadašnje Austrougarske Monarhije, i tom prilikom posjetimo Beč i Budimpeštu. Za one kojima ovo nije dovoljno, može se po želji ubaciti i Bratislava ili Gyor. Sve ovisi koliko želite da se zadržite na svakom od ovih mjesta. Direktni su letovi iz Sarajeva za Budimpeštu, odnosno iz Beča za Tuzlu. Između Budimpešte i Beča je bezbroj opcija. Onu koju mi preporučujemo uvijek je FlixBus, cijene su već od 20 eura. Detalje provjerite na ovom linku: FlixBus.

Da se vratimo na avio karte. Polazni let je iz Sarajeva za Budimpeštu, petak poslijepodne, taman poslije posla, lagano na aerodrom, i avantura počinje. Cijena? 10 euro.

Povratna karta je iz Beča za Tuzlu, u srijedu, drugog maja, navečer, i u Tuzli ste sat prije ponoći.

Naravno kao i uvijek do sada, gledamo cijenu sa Wizz Air Club popustom. Ako niste još uvijek u toku s pogodnostima ove članarine, pronađite detalje na članku objavljenom prije nekoliko dana – Wizz Air Discount Club.

Smještaj potražite na sljedećim linkovima:

Beč – najpovoljniji smještaj OVDJE

Budimpešta – najpovoljniji smještaj OVDJE

 

Share this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

scroll to top