Šri Lanka + Tajland – 550 euro ( sa smještajem 14 noćenja 681 euro)

Posjetiti Šri Lanku, glavni i najveći grad Colombo zvuči Woow? Zemlja cimeta i crnog čaja, kaučuka i kokosa. A tek Tajland, zemlju hiljadu osmjeha. Ovakva putovanja kupljena preko agencija koštaju oko 1.200 – 1.500 eura, mi smo vam složili kombinaciju od 14 noćenja, sa 5 letova, uračunatim taksama i prtljagom za 681 euro.

Sve češće dobijamo upite za dalekoistočne destinacije, poput Indonezije, Maldiva, Šri Lanke, ili Tajlanda. Zašto i ne? Ove destinacije su jako jeftine za turistički boravak, a pružaju puno egzotike koja nam nije dostupna tu u blizini kada otputujemo na odmor u Europi. Najskuplja je aviokarta, međutim ukoliko planirate dobro (čitaj: na vrijeme), kontaktirate nas za pomoć, možda stavka avionske karte i ne bude najskuplja na ovom vašem putovanju.

Ovaj put donosimo super jeftinu opciju sa dvije destinacije: Šri Lanka + Tajland, sa polaskom iz Sarajeva, i ugodnim layoverom u Dohi. Ukupno putovanje traje 16 dana, i idealno je za godišnji odmor, ili na primjer medeni mjesec, pošto mnoge upite od vas dobijamo upravo s razlogom organizacije bračnog putovanja. Ovo se definitivno isplati.

Putovanje uključuje 5 avionskih letova, Sarajevo – Doha, Doha – Colombo (Šri Lanka), Colombo – Bangkok (Tajland), Bangkok – Doha, Doha – Sarajevo. Uračunate su sve takse, te prtljag i obrok na letovima Qatar Airwaysa.

Ovdje pronađite linkove:

Sarajevo – Colombo – Bangkok – Sarajevo – 429 euro
Colombo – Bangkok – 121 euro

Da ne pišemo previše, vođeni onom, “slika je jednaka 1000 riječi”, ispod su samo neke od preporuka za posjetiti na ovim destinacijama. Na vama je da otkrijete ostale. Tome i služe putovanja, zar ne?

Sigirija je monolitna stijena u središtu distrikta Matale, na Šri Lanki na kojoj se nalaze ruševine nekadašnje utvrđene palače kralja Kashyapa.

Polonnaruwa je grad i bivša prijestolnica u sjevernoj središnjoj provinciji Šri Lanke. Od 1982. god. je istoimeni, izvrsno opremljen, arheološki park dio UNESCO-vog Popisa mjesta Svjetske baštine

Dambulla je naselje u središnjoj provinciji Šri Lanke, 148 km sjeveroistočno od Colomba i 72 km sjeverno od Kandyja, s oko 65.000 stanovnika. Dambulla je najpoznatiji po kompleksu budističkih hramova u spiljama

Ako u Bangkoku postoji neka znamenitost koju posjete svi turisti onda je to Grand Palace (Kraljevska palača)

Khao san road: Zasigurno najpoznatija ulica Bangkoka mjesto je okupljanja svjetskih backpackera . Jeftini smještaj i hrane te mnoštvo klubova za noćne izlaske idealna je kombinacija koja u ovu ulicu dovodi mlade sa svih strana svijeta.

Smještaj

Pogledajte samo neke od primjera smještaja na ovim destinacijama:

Sri Lanka:

Hostel 24/1 Dvokrevetna soba s bračnim krevetom – 7 noći za dvije osobe – 77 euro
Niskobudžetna soba s bračnim krevetom – 7 noći za dvije osobe – 90 euro

Tajland:

Manja soba s 2 odvojena kreveta – 7 noći za dvije osobe – 54 euro
Standardna soba s 2 odvojena kreveta sa zajedničkom kupaonicom – uključen doručak i 7 noćenja za dvije osobe – 104 euro

Vize

Veoma bitna stavka su vize, kao i prilikom bilo kojeg drugog putovanja. Za Tajland je potrebna viza, koja se izdaje u Budimpešti ili Zagrebu. Košta 35 eura i bude gotova isti dan. Za Šri Lanku se viza izdaje prilikom ulaska u državu i košta 35 dolara.

Od svih zemalja bivše Jugoslavije, jedino državljani Slovenije su izuzeti od izdavanja vize za Tajland. Kao što smo već rekli, procedura je jednostavna pa vas to ne smije obeshrabriti.

Share this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

scroll to top